Patrick Soutiran
Récoltant-Manipulant
in
Blanc de Blancs Brut,
Premier Cru
De druiven voor deze wijn komen van een wijngaard in het ook op de Montagne de Reims gelegen dorpje Trépail, een Premier Cru-gemeente. Zoals de naam al aangeeft is het een 100% Chardonnay-wijn, een blend van de wijnen uit de oogstjaren 2000 tot en met 2002. Dégorgement heeft plaatsgevonden in februari 2007.
Een wijn van 100% Pinot Noir, afkomstig uit de gemeente Ambonnay. Ook hier een blend van de oogstjaren 2000 tot en met 2002, gedegorgeerd in januari 2007. Hoewel Patrick ook een Brut Réserve maakt, is dit zijn basiswijn, die ook beschikbaar is als Demi-Sec (niet op tafel, vanavond).
Soutiran maakt zijn Rosé door witte en rode wijn te mengen – de Champagne is het enige gebied waar dat is toegestaan. De Rosé bestaat gemiddeld uit tussen de 88 en 90% Blanc de Blancs, het restant is Ambonnay Rouge, een rode wijn van Pinot Noir uit de gemeente Ambonnay. Gedegorgeerd in januari 2007,
Leuk detail: een klein gedeelte van zijn rode wijn bottelt Patrick zelf, een klein gedeelte verwerkt hij in zijn Champagne Rosé en de rest gaat naar het Champagnehuis Gosset, dat het gebruikt in zijn Grand Rosé.
Blend van Chardonnay en Pinot Noir, van het uitstekende oogstjaar 2000, afkomstig uit Ambonnay. Gedegorgeerd in februari 2007.
Dit is de top-cuvée van Soutiran, een blend met een zeer hoog percentage Chardonnay uit Ambonnay en een klein beetje Pinot Noir (ook uit Ambonnay) voor het evenwicht. In karakter een Blanc de Blancs, maar in naam dus niet. De wijn ondergaat geen malolactische gisting. Degorgement februari 2007.
Een 100% Pinot Noir van de hellingen van de Montagne de Reims, opgevoed op eikenhout (geen nieuw hout).